Visie

Wij rekenen op de veerkracht die in ieder van ons zit

In het Odensehuis Dirk Baron staat de leefwereld van de mens met dementie centraal. We kijken naar de kwaliteiten en de talenten van onze bezoekers en moedigen hen aan om weggestopte verlangens weer aan te wakkeren. Wij rekenen op de veerkracht die in ieder van ons zit en gaan samen op zoek naar wat hun leven betekenisvol maakt.
Wilt meer lezen over de Sociale Benadering? Klik dan op deze link.

De sfeer is huiselijk, ongedwongen, informeel

Het Odensehuis is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor iedereen die te maken krijgt met dementie. Er is ruimte voor ontmoeting, ondersteuning en advies. Het is een veilige plek waar mensen zich thuis kunnen voelen. De sfeer is huiselijk, ongedwongen, informeel. Soms zijn er activiteiten, maar je kunt ook gewoon langskomen voor een kopje koffie, een goed gesprek of het lezen van de krant. Respect, erkenning, waardering en veiligheid zijn onze kernwaarden. 

Een dementievriendelijke samenleving maak je samen.

Een dementievriendelijke samenleving maak je samen. Samen kunnen we er voor zorgen dat mensen met dementie volwaardig deel kunnen nemen aan de samenleving. En samen kunnen we een vangnet bieden voor een ieder die te maken heeft met dementie. 
Daarom hebben wij nauw contact met zorginstellingen, gemeenten, geriaters, huisartsen, casemanagers dementie, vrijwilligers en bedrijven. Samen werken wij aan de gezondheid van een ieder.